Kakao je velmi oblíbené po celém světě. Má původ v Americe, konkrétně v té jižní. Právě tam začal vznikat kakaovník, tedy rostlina, která dává světu kakaové boby. Ty jsou sušeny, následně pak praženy a ve formě prášku nejčastěji k dostání. Lidé však ví, že boby v sobě skrývají mnoho blahodárně působících látek, a proto našli způsob, jak do svého těla doplnit tyto látky právě skrze boby. Klíč k úspěchu je nakupovat nepražené boby, které mají tu výhodu, že nebyly tepelně zpracovány. Co to znamená?
– Vyšší množství zdraví prospěšných látek
– Odlišná, přírodnější chuť
– Větší přínos pro lidský organismus
Ačkoliv by někdo mohl oponovat, že právě pražení propůjčuje plnější chuť, je třeba si uvědomit, že je to chuť vykoupená vymizením všech prospěšných látek. To znamená, že pro dosažení požadovaného účinku na lidský organismus byste měli nakupovat jenom nepražené produkty. Nezáleží přitom na tom, zdali budete kupovat celé sušené plody, případně se rozhodnete pro drcenou verzi nebo rovnou pro prášek. V každém případě budete mít možnost konzumovat potravinu, která je v nepražené formě zařazená mezi takzvané superpotraviny.
Má smysl kupovat tu nejvyšší kvalitu?
Pokud si zakládáte na kvalitě potravin, měli byste vědět, že právě kakaové boby se často šidí. Může za to původ v Africe, ze které pochází více než 70 % celosvětové produkce. Měli byste se proto mít na pozoru před tím, kde vlastně budete nakupovat. Mohli byste být totiž nemile překvapeni, když se dozvíte, že vámi zakoupené produkty jsou původem nějakého špinavého a špatného místa. O to více, když zjistíte, že pro pěstování byl použito mnoho zakázaných látek, a to třeba v podobě pesticidů a podobně. Není proto nic lepšího, než zvolit produkty osvědčených výrobců. Takové produkty vás jen tak nezklamou, ale naopak, naplní vás energií a radostí.